Realizace zahrady v roce 2006

Kvetoucí tulipány

Tato skupina fotografií byla pořízena velmi brzy na jaře, kdy začaly kvést první cibuloviny a trvalky. Vlevo je pohled na přední část Roubenky a její předzahrádku z dolní cesty, která vede do Kokořínského dolu.

Pohled z horní přístupové cesty
Pohled z přístupové cesty do objektu Roubenky, kde návštěvníky brzy na jaře uvítají kvetoucí tulipány a petrklíče.
Jarní aspekt
Detail jarního aspektu – tulipány, bílé petrklíče (Primula denticulata) a zběhovec (Ajuga reptans).

Vpravo je zajímavý pohled na žulové kamenné bloky s pozadím kvetoucích červených a žlutých tulipánů. Tento travnatý svah byl při údržbě problémový, proto se přistoupilo v roce 2008 k vytvoření okrasného záhonu.

Tulipány v předzahrádce
Vodní dílko u bazénu

Detail vodní hrátky, která byla vytvořena pro ozvláštnění tohoto prostoru. Je vybudována z pískovcových sloupků k dřívějšímu oplocení kolem venkovských budov. Tyto sloupky byly poničeny, proto se využily jiným způsobem. Stékající voda funguje i jako provzdušňovač malého bazénku s koi kapry.

Toto je již pohled na druhou terasu, kde začínají kvést v hojné míře tulipány, tařice (Alyssum saxatile) a petrklíče (Primula denticulata).

Pohled na druhou terasu
Tulipány

V tuto dobu zde dochází k velkému překvapení. Tulipány, které sem byly vysázeny původními majiteli, vykvetly i na první terase k velké radosti majitele i naší.

Pískovcové kaménky
Pískovcové kaménky s kvetoucí zahradní tařičkou (Aubrieta)
Pohled na prostor sauny
Pohled na prostor sauny v jarním období, kdy zde převážně kvete tařice (Alyssum saxatile) a jabloň

Detail osázení svahu pod posezením u sauny. Toto posezení je příjemné i v chladných dnech, kdy se můžete kochat pohledem do okolí a přitom je vám teplo díky plynovému ohřívači. Hlavní jarní dojem vytváří květy pryšce (Euphorbia) a tařice (Alyssum).

Osázení svahu pod saunou
2004 2005 2006 2007 2008

Zpět